Ergonomisch Advies - Flex Oefentherapie
15304
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15304,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15746
 

Ergonomisch Advies

Hoe gezond ergonomisch werkt jouw bedrijf?

Het is algemeen bekend dat langdurig zitten achter een beeldscherm gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Ook bij intensief repeterende werkzaamheden is dit het geval.

Wij bewegen niet altijd goed en hebben allemaal wel een aantal belemmerende werkgewoontes. Verkeerd of te weinig bewegen kan de aanleiding zijn voor overbelasting, pijnklachten en daadwerkelijk uitval.

Het is belangrijk om statische en overmatige belasting zoveel mogelijk te beperken.

Maar hoe doe je dit eigenlijk efficiënt, terwijl de focus bij het werk ligt?

 

Ergonomisch werken helpt!

Wist u dat een ergonomisch goede werkplek de productiviteit verbetert? Ongunstige fysieke belasting door verkeerde houding leidt tot een lager werktempo en het maken van fouten. Daarnaast vergroot het de kans op pijnklachten en uitval. Houd werknemers gezond door optimaal ergonomisch werken, dit bevordert zowel de inzetbaarheid als de productiviteit.

 

Samen met Flex Oefentherapie Helmond werken aan fysiek gezonde werknemers en optimaal, ergonomisch ingestelde werkplekken? Zo wordt verzuim en uitval door lichamelijke klachten verminderd.

Dit bereiken we door het geven van incompany trainingen en het uitvoeren van werkplekchecks. Altijd met het doel medewerkers bewust te maken van huidige werkgewoonten en deze te verbeteren. Met als resultaat; fysiek gezonde medewerkers en het voorkomen of verhelpen van overbelasting en fysieke klachten.

Incompany trainingen of werkplekchecks

Aanbod

Werkplekcheck

Individueel

Preventief of bij klachten

Op locatie of online

Doel

Na de check heeft de medewerker een optimaal ingestelde werkplek, is hij bewust van zijn werkgewoonten en verbeterpunten. De medewerker is geïnspireerd tot gezond beweeggedrag, heeft handvaten om dit te realiseren en weet om te gaan met klachten.

Inhoud werkplekcheck

De werkomgeving, werkplek en werkhouding wordt geanalyseerd, de risico’s worden in kaart gebracht. De werkplek wordt optimaal afgestemd op de medewerker.  Ook worden er oefeningen en praktische adviezen doorgenomen ter verbetering van werkhouding en -gewoonten.

Achteraf ontvangt werknemer en werkgever een rapportage met aanbevelingen en praktische adviezen. Na 2 weken vindt er een telefonische evaluatie plaats.

 

Daarnaast is een follow-up mogelijk, na 2 en 6 maanden. Zo wordt de daadwerkelijke toepassing van het geleerde ondersteunt; de gedragsverandering.

 

In sommige gevallen kan het zijn dat ergonomische hulpmiddelen nodig zijn om de situatie te optimaliseren en klachten te verminderen, indien nodig worden deze hulpmiddelen aanbevolen (en verwerkt in de rapportage).

Incompany trainingen

Interactieve training

Preventief

Op locatie of online

Doel

Medewerkers bewust maken van hun huidige werkgewoontes en wat ze zelf kunnen doen om dit te verbeteren en zo gezondheidsrisico’s te verkleinen. Ik laat medewerkers zelf over oplossingen nadenken, ik activeer en inspireer ze tot gedragsverandering. Krijg de oplossing om klachten in de toekomst te voorkomen in eigen handen.

Training ergonomisch werken kantoor

Uitleg fysieke belasting bij beeldschermwerk inclusief de lichamelijke gevolgen en risico’s. Ik leer de medewerkers wat gezond werkgedrag is en hoe je de werkplek ergonomisch optimaliseert.

 

Ook leer ik beginnende klachten te herkennen en voorkomen. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen en het toepassen van nieuwe inzichten, zo wordt de eerste stap van gedragsverandering bereikt.

Training ergonomisch werken fysiek beroep

Ter voorbereiding vindt er een inventarisatie op de werkplek plaats; wat zijn de werkzaamheden en knelpunten? Hoe ziet de werkplek er uit?

 

Tijdens de training leren de medewerkers over fysiek repeterende belastingen, de risico’s hiervan voor het lichaam en inzicht in het optimaal gebruiken van het lichaam. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen en het toepassen van nieuwe inzichten en vaardigheden op de werkplek, waardoor de eerste stap van gedragsverandering wordt ondersteund.

Waarom Flex Oefentherapie

Als oefentherapeut Cesar – Mensendieck en gespecialiseerd ergonomisch adviseur lever ik een bijdrage aan gezonde en vitale medewerkers. Ik maak medewerkers bewust van de werkgewoonten en inspireer en activeer ze tot gezond ergonomisch werken. Ik leer medewerkers wat ze zelf kunnen doen om fysieke fitheid te behouden. 

Het is mijn passie mensen bewust te maken van het huidige beweeggedrag en te stimuleren tot gezond bewegen. De werkplek is daarbij een goed uitgangspunt omdat hier vaak vele intensieve uren van de week worden doorgebracht. Op een interactieve manier inspireer ik werknemers tot gedragsverandering. Hierbij zijn de vaardigheden om het geleerde toe te kunnen passen essentieel en dit bereiken we door samen te oefenen. Ik zorg ervoor dat de medewerkers voldoende inzicht hebben om gezond werken toe te passen op de werkvloer.