Ergonomisch werken Helmond - Flex Oefentherapie
15304
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15304,bridge-core-2.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15746
 

Ergonomisch werken Helmond

Gezond ergonomisch werken

Wist u dat een ergonomisch optimale werkplek de productiviteit aanzienlijk verbetert?
Ongunstige fysieke belasting door verkeerde werkhouding leidt tot een lager werktempo en het maken van fouten. Daarnaast vergroot het de kans op fysieke klachten en uitval. Houd uw werknemers gezond door optimaal ergonomisch werken, dit bevordert zowel de inzetbaarheid als de productiviteit.

Flex Oefentherapie Helmond helpt verzuim te bestrijden. Dit doen we door het geven van trainingen en uitvoeren van werkplekonderzoeken inclusief optimalisaties. Altijd met het doel medewerkers bewust te maken van huidige werkgewoonten en deze te verbeteren. Met als resultaat; fysiek gezonde medewerkers en het voorkomen of verhelpen van overbelasting en fysieke klachten.

Incompany trainingen of werkplekchecks

Meer weten?

Scroll verder naar diensten, neem contact op of vraag een offerte aan.

Ergonomisch werken helpt!

Zoals algemeen bekend brengt langdurig werk zittend achter een beeldscherm of intensief repeterende werkzaamheden gezondheidsrisico’s met zich mee. Overbelasting, fysieke klachten en daadwerkelijke uitval kunnen ontstaan als werknemers niet ergonomisch werken. Bij een ongezonde werkhouding komt er meer spanning op pezen, banden en spieren. Daarnaast vindt er spanningsopbouw plaats door onvoldoende doorbloeding. Het is belangrijk om deze overmatige en statische belasting zoveel mogelijk te beperken. Werknemers dragen de verantwoordelijkheid zich actief in te zetten om de gezondheidsrisico’s laag te houden. Daarnaast zijn werkgevers volgens de wet verplicht ervoor te zorgen dat het werk geen risico’s oplevert. Flex Oefentherapie Helmond leert u en uw werkgevers risico’s aan te pakken door ergonomisch werken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Stel je vraag

Waarom Flex Oefentherapie Helmond

Als oefentherapeut Cesar – Mensendieck, gespecialiseerd ergonomisch adviseur lever ik een bijdrage aan gezonde en vitale medewerkers. Ik maak medewerkers bewust van de werkgewoonten en inspireer en activeer ze tot gezond ergonomisch werken. Ik leer medewerkers wat ze zelf kunnen doen om fysieke fitheid te behouden. Dit is mogelijk in de vorm van een interactieve groepstraining of een individueel werkplekonderzoek inclusief optimalisatie, zowel bij klachten als preventief.

Werkwijze

Het is mijn passie mensen bewust te maken van het beweeggedrag en hen te stimuleren tot gezond bewegen. De werkplek is daarbij een goed uitgangspunt omdat hier vaak vele intensieve uren van de week worden doorgebracht. Op een interactieve manier inspireer ik werknemers tot gedragsverandering. Hierbij zijn de vaardigheden om het geleerde toe te kunnen passen essentieel en dit bereiken we door samen te oefenen. Ik zorg ervoor dat de medewerkers voldoende inzicht hebben om gezond werken toe te passen op de werkvloer.

DIENSTEN

Werkplekonderzoek

Individueel

Preventief of bij klachten

Op locatie

Doel

Na het onderzoek heeft de medewerker een optimaal ingestelde werkplek, is hij bewust van zijn werkgewoonten en verbeterpunten. De medewerker is geïnspireerd tot gezond beweeggedrag, weet hij hoe om te gaan met klachten en heeft handvaten om dit te realiseren.

Inhoud werkplekonderzoek

De werkomgeving, werkplek en werkhouding wordt geanalyseerd, de risico’s worden in kaart gebracht. De werkplek wordt optimaal afgestemd op de medewerker.  Ook worden er oefeningen en praktische adviezen doorgenomen ter verbetering van werkhouding en -gewoonten.

Achteraf ontvangt werknemer en werkgever een rapportage met aanbevelingen en praktische adviezen. Na 2 weken vindt er een telefonische evaluatie plaats.

 

Daarnaast is een follow-up mogelijk, na 2 en 6 maanden. Zo wordt de daadwerkelijke toepassing van het geleerde ondersteunt; de gedragsverandering.

 

In sommige gevallen kan het zijn dat ergonomische hulpmiddelen nodig zijn om de situatie te optimaliseren en klachten te verminderen, indien nodig worden deze hulpmiddelen aanbevolen (en verwerkt in de rapportage).

Trainingen

Interactieve training

Kantoorbaan of fysiek beroep

Op locatie

Doel

Medewerkers bewust maken van hun huidige werkgewoontes en wat ze zelf kunnen doen om dit te verbeteren en zo gezondheidsrisico’s te verkleinen. Ik laat medewerkers zelf over oplossingen nadenken, ik activeer en inspireer ze tot gedragsverandering. De oplossing om klachten in de toekomst te voorkomen in eigen handen.

Ergonomisch werken op kantoor

Uitleg fysieke belasting bij beeldschermwerk en de lichamelijke gevolgen en risico’s. Ik leer de medewerkers wat gezond werkgedrag is en hoe je de werkplek ergonomisch optimaliseert.

 

Ook leer ik beginnende klachten te herkennen en voorkomen. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen en het toepassen van nieuwe inzichten, zo wordt de eerste stap van gedragsverandering bereikt.

Ergonomisch werken bij fysiek beroep

Ter voorbereiding vindt er een inventarisatie op de werkplek plaats; wat zijn de werkzaamheden en knelpunten? Hoe ziet de werkplek eruit en wat zijn de werkzaamheden?

 

Tijdens de training leren de medewerkers over fysiek repeterende belastingen, de risico’s hiervan voor het lichaam en inzicht in het optimaal gebruiken van het lichaam. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen en het toepassen van nieuwe inzichten en vaardigheden op de werkplek, waardoor de eerste stap van gedragsverandering wordt ondersteund.