Flex Oefentherapie - Slaap Oefentherapie Helmond en Nuenen
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15746
 

Slaapproblemen

Wat kan ik doen om beter te slapen?

Het liefst word je elke ochtend energiek wakker. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je slaapt bijvoorbeeld moeilijk in, wordt ’s nachts vaak wakker of wordt langere tijd te vroeg wakker.

Wanneer je slecht slaapt of slaap tekortkomt heb je hier last van in het dagelijks functioneren. Het kan lijden tot vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, moedeloos gevoel of piekeren. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor de lichamelijk en geestelijke gezondheid.

 

Geen enkel slaapprobleem is hetzelfde en slaapbehoefte variëren per mens. Een brede kijk op de nachtrust is nodig om slaapproblemen te verhelpen. Een goede nachtrust heeft te maken met je dagindeling, omgang met zorgen/stress, ontspanning en leefstijl.

 

Met slaapoefentherapie ontwikkel je grip op je nachtrust en vind je de juiste balans van slaapkwaliteit (hoe effectief je slaapt) en slaapkwantiteit (hoeveel uur je per nacht slaapt).

SlaapOefentherapie

Waarom slaapoefentherapie

Als slaapoefentherapeut ben ik opgeleid in het behandelen van slaapproblemen, slapeloosheid en bioritmeproblematiek.

Ook voor nazorg bij apneu, restless legs en parasomnieën.

 

Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben, samen gaan we op zoek naar de oorzaken, kwetsbaarheidsfactoren en in standhoudende factoren.

De gehele 24 uur is van invloed op de slaap. Zowel de dag als nacht nemen we onder de loep. We doorbreken de vicieuze cirkels waarin je terecht bent gekomen door de slaapproblemen. We werken aan de duur en de kwaliteit van de slaap.

 

Je ontwikkelt goede slaapgewoontes door middel van slaapeducatie, ontspanningsvaardigheden en positieve gedragsverandering.